MERCAT POBLENOU


EL MERCAT

El Mercat abans

EL MERCAT DE LA UNIÓ

El mercat de la Unió va ser construït l’any 1889, quan el municipi de Sant Martí encara era independent, per acollir un mercat d’intercanvi de bestiar i taules de venda. La seva estructura procedeix de l’època de les construccions de ferro del darrer quart del segle XIX, d’obra vista i amb vidrieres laterals.
Es troba situat al bell mig del nucli urbà del Poblenou, barri que durant tot el segle anterior es va caracteritzar per desenvolupar una gran activitat industrial i de serveis de transport. En els darrers anys però, està vivint una important transformació urbanística, fonamentalment en el seu front marítim, que l’han convertit en una de les zones urbanes amb més potencial de creixement de població i d’activitats.
En aquest equipament s’han fet diferent intervencions de modernització els anys 1923, 1945 i 1966 per anar, gradualment,actualitzant les seves estructures i oferta comercial al barri. Tanmateix, la situació comercial i física del mercat s’ha anat deteriorant en els darrers temps, fins a perdre el posicionament comercial que per situació i tradició li pertoca.

MERCAT DEL POBLENOU
El nou Mercat de Poblenou és el resultat d’una profunda remodelació que, en poc més d’un any, ha transformat el mercat en un equipament modern, amb unes instal.lacions més còmodes i accessibles i una oferta comercial actualitzada i de qualitat.
Durant aquest temps s’han fet nombroses actuacions sobre el mercat, fins a obtenir el resultat que actualment podem admirar. Aquestes s’han dividit en dos camps diferenciats: les actuacions estructurals d’instal.lacions i serveis, i les actuacions comercials.

ELEMENTS HISTÒRICS
En el camp de les actuacions estructurals s’han realitzat obres de remodelació integral en el mercat, per tal de garantir l’estabilitat estructural de l’edifici. S’han reformat i recuperat els tancaments exteriors, impermeabilitzant i aïllant les cobertes, i rehabilitant les façanes i els elements històrics del mercat.
S’ha respectat l’arquitectura original de finals del segle XIX, i s’han posat en relleu els enrajolats i els elements ornamentals arrebossats de l’antic mercat, de manera que contrasten amb l’espectacular tancament de vidre reflectant.
Pel que fa a l’interior, es va enderrocar tot l’existent, exceptuant l’estructura. Els treballs es van fer en dues fases per afectar el mínim l’activitat comercial. Així doncs, el mercat només va estar tancat poc més d’un mes, durant l’estiu de 2004. Després es va instal.lar un “mercat provisional” que ocupava la meitat de la superfície del mercat.
Mercat de Poblenou compta amb 22 parades d’alimentació i, com a novetat, un establiment d’autoservei de la cadena Mercadona, de 1.300 m2.

El nou mercat compta amb establiments amplis, moderns i totalment equipats amb els últims avenços per tal d’afavorir el desenvolupament de l’activitat comercial, així com el servei i la comoditat del client.
Un altra novetat és el disseny de les illes comercials, adequades per introduir noves formules de comerç, permetent incorporar per primera vegada en un mercat municipal dos establiments de fruita i verdura en règim d’autoservei.
Les noves instal.lacions han suposat un notable èxit comercial per al mercat. La bona acollida que ha tingut al barri ha generat satisfacció entre els comerciants.

Pl Unió, 25 - Sant Martí- 08005 Barcelona - Tel. 93 225 29 37

 

Horaris
Dilluns: de 8:30 a 14 h
Dimarts a Dijous: de 8:30 a 14 h y de 17:30 a 20:30 h
Divendres: de : 8:30 a 20:30 h
Dissabtes: de : 830 a 15 h
AUTOSERVEI MERCADONA: De 9:15 a 21:15 h

  Serveis
Autoservei supermercat
Aire condicionat
Acces minusvàlits

  Gastronomia
Més de 600 fitxes d'aliments
Receptes nacionals i extrageres
Trucs i consells per cuinar, netejar, conservar ...
Tots els aliments traduïts a 10 idiomes